Pentru un prânz gustos și sățios în familie, o rețetă de mâncare de iepure cu praz la ceaun, servită cu mămăliguță, este mai mult decât perfectă.
Ne plac mâncărurile scăzute, consistente și cu puține ingrediente. Se prepară destul de ușor și au gust intens al ingredientelor principale. în cazul de față, gustul intens de carne s-a completat perfect cu cel de praz.
Din aceeași categorie de rețete vă mai recomand și rețeta de tocană țărănească de ceapă cu carne.
Și tot din categoria mâncărurilor cu carne de iepure, mai puteți încerca și rețeta de stufat de iepure cu mămăliguță.
Carnea de iepure este ușoară, este slabă și foarte gustoasă. Are un conținut scăzut de colesterol, dar şi de grăsimi. Specialiștii ne asigură că reprezintă o sursă bogată de proteine, calciu şi de vitaminele din complexul B. Dar este o bună sursă de Omega 3 şi de Omega 6 în comparație cu alte tipuri de carne.
Rețetă de mâncare de iepure cu praz la ceaun
Pentru rețeta de față nu avem nevoie decât de carne, praz și pastă de roșii. În plus, câteva condimente și verdeață.
Se poate prepara și cu ceapă, în loc de praz, dar va avea alt gust. Încă se mai găsește praz pe piață, deci merită preparată în această combinație. Iar servită cu mămăliguță, deliciul este maxim. Se poate servi și cu o garnitură simplă de cartofi.
Găsiți pe blog mai multe rețete de preparate cu carne, dar și rețete de garnituri simple.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.