Pentru că a apărut mazărea nouă pe piață, ne-am gândit să preparăm o rețetă de mâncare de mazăre cu pui și mărar, pentru masa de prânz. Este un fel de mâncare din bucătăria românească, gustoasă, consistentă și sănătoasă. O putem prepara și în sezonul rece folosind mazăre congelată sau din conservă. Este gustoasă și hrănitoare în toate cele trei variante.
De obicei ne place să congelăm mazărea pentru iarnă – vedeți aici și cum se congelează corect mazărea. Este cel mai simplu și ușor mod de a o conserva. Însă în lipsa spațiului din congelator o mai conservăm și la borcan, fie în saramură, fie sub formă de tocană.
Vedeți aici și rețeta de mâncare de mazăre pentru iarnă. O astfel de mâncare are tot ce-i trebuie, doar desfacem borcanul și încălzim conținutul. Însă, pentru un plus de gust și prospețime, mai putem adăuga un cățel de usturoi, răzuit și verdeață proaspătă.
Ce ingrediente folosim pentru rețeta de mâncare de mazăre cu pui și mărar
Pe lângă cele trei ingrediente menționate în titlul rețetei mai folosim și ceapă, usturoi și pastă de roșii. Nu lipsește nici uleiul, iar pentru a îngroșa mâncarea folosim și puțină făină.
Bineînțeles că mai putem adăuga și alte legume precum țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul, dacă dorim mâncarea mai bogată. Însă este foarte gustoasă și în varianta mai simplă.
Dacă și voi adorați mazărea, găsiți pe blog mai multe rețete în care este inclusă, pentru a vă inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mâncare de mazăre cu pui și mărar.