Trucuri și sfaturi culinare

Cum se congelează corect mazărea

În căutările de pe blog am găsit adesea termenii ”congelare mazăre”, sau ”mazăre congelată”, așa că venim în sprijinul celor interesați cu amănunte despre cum se congelează corect mazărea.

Pentru că este sezonul recoltării legumelor timpurii de vară, este timpul să ne asigurăm și pentru iarnă cu câteva pachete, sau conserve.

Sunt foarte utile în sezonul rece, sau pentru atunci când nu le mai găsim proaspete pe piață. Și chiar dacă magazinele alimentare abundă de conserve din legume, sau legume congelate, sunt mai sănătoase cele pregătite în casă.

Iar una dintre legumele des utilizate la mâncăruri este mazărea. Putem prepara din ea diverse rețete de mâncăruri scăzute. O putem folosi la rețete de salate, cum este rețeta de salată de boeuf mult adorată. O mai putem folosi la rețete de supă cremă, sau supe simple și ciorbe. Chiar și la rețete de aperitive o putem folosi, cum ar fi rețetele de muffins cu legume, sau cele de tarte, plăcinte, budinci, etc.

Așadar, chiar merită să punem câteva pachete de mazăre la congelator.

După recoltarea păstăilor de mazăre, acestea se desfac imediat și se separă boabele de mazăre într-un vas. Astfel vom beneficia de prospețimea mazării.

Peste boabele de mazăre se pune apă rece cât să le acoperim bine. Toate impuritățile se vor ridica la suprafața apei și le vom putea îndepărta. Boabele de mazăre se desfac din păstăi împreună cu niște codițe micuțe care dacă nu sunt îndepărtate, dau senzația în mâncare că sunt impurități.

Apoi se scurg bine boabele de mazăre de apă, lăsându-le în site mai răsfirate. Sau, dacă dispunem de un uscător de salate și legume, cu atât mai bine.

Cum se congelează corect mazărea

După ce mazărea este bine scursă de apă se pune în pungi de plastic sau în caserole, în funcție de cât loc avem în congelator. Mai uzuale sunt pungile de plastic pentru că le putem așeza frumos în congelator.

Pungile cu mazăre se presează ușor în așa fel încât să fie scos aerul din ele. Apoi se împachetează, sau se leagă la capete cu elastice.

Sunt ideale acele pungi speciale de congelator cu fermoare de închidere.

Ideal ar fi să dispunem și de un aparat de vidare, însă în lipsa acestuia ne gospodărim cum putem.

După ce am închis bine pungile cu mazăre, le etichetăm cu data de congelare și le așezăm una peste alta în sertarul congelatorului destinat legumelor. Le putem păstra până la șase luni.

În speranță că vă este util acest articol despre cum se congelează corect mazărea, vă dorim spor la lucru!

Găsiți pe blog și un articol despre cum se pun legume la borcan conservate în saramură.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Pachete cu mazăre pentru congelator și mazăre congelată într-un bol rustic