Dacă tot am avut mazăre în grădină și productia a fost destul de consistentă, am pregătit câteva borcane cu Mâncare de mazăre pentru iarnă.
Dar am mai pregătit și câteva borcane de mazăre în saramură – Vedeți Aici Rețeta.
Ambele variante vor fi foarte utile mai târziu.
Mazărea în saramură va fi folosită la salata de boeuf – Vedeți Aici Rețeta.
Cât despre borcanele cu Mâncare de mazăre pentru iarnă, acestea vor fi utile mai ales în perioadele de post.
Mâncarea de mazăre pentru iarnă are tot ce-i trebuie, doar desfacem borcanul și încălzim conținutul.
Însă, pentru un plus de gust și prospețime, mai putem adăuga un cățel de usturoi, răzuit și verdeață proaspătă.
Se mai poate adăuga o linguriță de zahăr, pentru cei care preferă gustul mai dulceag.
Unele gospodine mai folosesc și rântaș de făină pentru a îngroșa mâncarea de mazăre.
Nouă ne place și așa, mai zemoasă. Adăugăm câteva crutoane aromate în ea și este perfectă.
Sau, pentru a o îngroșa, se mai poate adăuga un cartof răzuit, un dovlecel răzuit.
Este delicioasă în toate combinațiile și foarte sățioasă, vom avea asigurată una din mesele principale.
Mazărea se mai poate conserva pentru iarnă și la congelator. Se spală bine, se scurge și se pune direct în pungi, porționată cât pentru o mâncare.