Pentru perioadele de post și nu numai, o mâncare rapidă de mazăre poate fi alegerea perfectă.
Este o rețetă de post în care folosim mazărea congelată, sau mazăre la borcan în saramură.
Am prezentat anterior rețeta de legume la borcan în saramură. Vara, când se recoltează mazărea și gustul ei este maxim de bun, o conservăm pentru mai târziu. Pe lângă conservele de mazăre în saramură mai punem și câteva borcane cu mâncare de mazăre. Însă, punem și câteva pungi la congelator. Toate sunt bune și foarte utile, ulterior.
De exemplu, mazărea în saramură o folosim mai mult la salata de legume cu maioneză, sau la salata de boeuf.
Mâncarea de mazăre este deja preparată, deci o consumăm ca atare. Mai rămâne mazărea congelată pe care o folosim la măncăruri fie de post fie cu carne.
Citește și: Supă cremă de mazăre cu mentă, plină de savoare și culoare
Rețetă de mâncare rapidă de mazăre
Pentru rețeta de față nu ne trebuie nici ingrediente multe, nici timp îndelungat. În mai puțin de o oră avem mâncarea gata și ne putem așeza la masă.
Pe lângă mazăre mai folosim ceapă, un ardei și morcovi, dar și suc de roșii. Condimente punem în funcție de preferințe. Noi adorăm cimbrul la mâncarea de mazăre.
Dacă vă place mazărea, încercați-o și în această variantă de post, că tare bună este.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.