Rețete de post

Mâncare rapidă de mazăre – Rețetă de post

Pentru perioadele de post și nu numai, o mâncare rapidă de mazăre poate fi alegerea perfectă.

Este o rețetă de post în care folosim mazărea congelată, sau mazăre la borcan în saramură.

Am prezentat anterior rețeta de legume la borcan în saramură. Vara, când se recoltează mazărea și gustul ei este maxim de bun, o conservăm pentru mai târziu. Pe lângă conservele de mazăre în saramură mai punem și câteva borcane cu mâncare de mazăre. Însă, punem și câteva pungi la congelator. Toate sunt bune și foarte utile, ulterior.

De exemplu, mazărea în saramură o folosim mai mult la salata de legume cu maioneză, sau la salata de boeuf.

Mâncarea de mazăre este deja preparată, deci o consumăm ca atare. Mai rămâne mazărea congelată pe care o folosim la măncăruri fie de post fie cu carne.

Rețetă de mâncare rapidă de mazăre

Pentru rețeta de față nu ne trebuie nici ingrediente multe, nici timp îndelungat. În mai puțin de o oră avem mâncarea gata și ne putem așeza la masă.

Pe lângă mazăre mai folosim ceapă, un ardei și morcovi, dar și suc de roșii. Condimente punem în funcție de preferințe. Noi adorăm cimbrul la mâncarea de mazăre.

Dacă vă place mazărea, încercați-o și în această variantă de post, că tare bună este.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Mâncare rapidă de mazăre, gătită la tigaia wok

Gătește Mâncare rapidă de mazăre – Rețetă de post

Timp de preparare

40 min

Mâncare rapidă de mazăre

Ingrediente

  • 350 gr mazăre congelată
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, roșu
  • 400 ml suc de roșii
  • 250 ml apă fierbinte
  • 40-50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare și piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • pătrunjel verde
  • mărar verde

Mod de preparare

Cum procedăm pentru a prepara mâncare rapidă de mazăre – rețetă de post.

Începem prin a curăța și spăla toate legumele.

Punem uleiul la încins, într-o tigaie wok și adăugăm ceapa tocată mărunt. Adăugăm și 2 căței de usturoi tocați rondele și amestecăm ingredientele. Amestecăm constant pentru a nu se arde, însă nu le lăsăm să se prăjească, ci doar să se pătrundă ușor. Apoi le stropim cu puțină apă fierbinte.

Pe vremuri, bunicile prăjeau bine ceapa la orice mâncare, dar noi nu mai agreăm acel gust de prăjeală.

Adăugăm morcovii tocați cuburi și îi lăsăm și pe aceștia să se pătrundă ușor. Urmează ardeiul tocat cuburi, apoi sucul de roșii.

Acoperim tigaia și lăsăm sosul să fiarbă încet până se întrepătrund bine aromele. Adăugăm mazărea direct congelată și completăm cu apa fierbinte, atât cât să fie mazărea acoperită. Tot acum adăugăm și sare, piper, cimbru și foi de dafin.

Lăsăm mâncarea de mazăre să mai fiarbă 12-15 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare, piper și ce mai trebuie. Spre final, mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit, pentru a-și păstra mai bine aroma. Înainte de stingerea focului adăugăm puțin mărar verde tocat. După stingerea focului, adăugăm și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Este foarte bună mâncarea de mazăre servită cu pâine prăjită!