M-a intrebat cineva zilele trecute daca am o reteta de martipan. Nici nu ma gandisem s-o scriu pe blog dar la cerere,am refacut-o ,iar in zilele urmatoare va arat si la ce am folosit din el.
Retetea de martipan pe care o am este foarte simpla,se face rapid si poate fi folosita imediat.Daca nu o folositi imediat,se poate pastra infasurata in folie alimentara,intr-un loc rece ,astfel rezista 2-3 luni.
Daca nu va incanta prezenta albusului in compozitie,gasiti reteta de martipan fara ou aici.
Ingrediente:
- 150 g migdale decojite macinate fin ( faina de migdale )
- 150 g zahar pudra
- albusul de la un ou mic (30-35 g )
- 2-3 picaturi de esenta de migdale
- coloranti alimentari (optional)
Mod de preparare pentru reteta de martipan
Intr-un bol punem faina de migdale,zaharul pudra cernut,albusul nebatut si esenta.
Amestecam cu mana sau cel mai simplu ,daca aveti un robot de bucatarie,puneti acolo toate ingredientele si mixati pana se omogenizeaza compozitia.
O rasturnam pe un blat pe care am presarat zahar pudra si mai framantam un pic.Daca alegeti sa-l colorati,acum este momentul sa adaugati cateva picaturi de colorant,de preferat gel sau praf.
O putem folosi la diverse prajituri,la decorarea torturilor,decupand diferite forme.
Cum am spus si mai sus,daca nu se foloseste imediat,se inveleste foarte bine in folie alimentara si se pastreaza la rece,de preferet in frigider.Spor la prajiturit !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.