Ideea acestor muffins de spelta cu cacao si goji a fost a Deei si trebuie sa spun ca a fost una buna. Au iesit deliciosi, au o consistenta usor umeda, sunt ciocolatosi si se prepara in doi timpi si trei miscari 🙂 .
*Spelta sau alacul este o specie de grau cu mai putin gluten, usor de digerat si foarte bogat in fibre,vitamine, proteine, carbohidrati complecsi. Are o aroma delicata de nuca, este o cereala hranitoare si sanatoasa.
Ingrediente:
- 210 g faina de spelta ( faina alba/ integrala de grau)
- 40 g cacao
- 150 g zahar brun
- 60 ml ulei
- 180 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- un varf de lingurita de bcarbonat
- un praf de sare
- 80 g goji (stafide,merisoare uscate,etc…)
- 2-3 linguri de goji pentru decor (optional)
Mod de preparare pentru reteta muffins de spelta cu cacao si goji:
Intai puneti fructele goji la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Intr-un bol amestecati ingredentele uscate iar intr-un pahar cele lichide. Turnati apoi amestecul lichid peste ingredientele din bol.
Amestecati doar pana se omogenizeaza si apoi incorporati fructele gji scurse bine de apa.
Acoperiti cu hartiute de copt o tava de muffins si distribuiti cat de cat egal compozitia. Deasupra presarati cateva fructe goji. Coaceti muffin-sii 25-30 de minute la 180 °C.
Dupa ce s-au copt, scoateti-i pe un gratar sa se raceasca. Nu-i coaceti excesiv pentru ca vor fi sfaramiciosi, nu umezi si moi.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.