Muffins / Cupcakes
MUFFINS DE SPELTA CU CACAO SI GOJI
Ideea acestor muffins de spelta cu cacao si goji a fost a Deei si trebuie sa spun ca a fost una buna.Au iesit deliciosi,au o consistenta usor umeda,sunt ciocolatosi si se prepara in doi timpi si trei miscari 🙂 .
*Spelta sau alacul este o specie de grau cu mai putin gluten, usor de digerat si foarte bogat in fibre,vitamine , proteine,carbohidrati complecsi.Are o aroma delicata de nuca,este o cereala hranitoare si sanatoasa.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 210 g faina de spelta ( faina alba/ integrala de grau)
- 40 g cacao
- 150 g zahar brun
- 60 ml ulei
- 180 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- un varf de lingurita de bcarbonat
- un praf de sare
- 80 g goji (stafide,merisoare uscate,etc…)
- 2-3 linguri de goji pentru decor (optional)
[/ingredients]
Mod de preparare muffins de spelta cu cacao si goji
Intai puneti fructele goji la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Intr-un bol amestecati ingredentele uscate iar intr-un pahar cele lichide.Turnati apoi amestecul lichid peste ingredientele din bol.
Amestecati doar pana se omogenizeaza si apoi incorporati fructele gji scurse bine de apa.
Acoperiti cu hartiute de copt o tava de muffins si distribuiti cat de cat egal compozitia.Deasupra presarati cateva fructe goji.Coaceti muffin-sii 25-30 de minute la 180 °C.
Dupa ce s-au copt,scoateti-i pe un gratar sa se raceasca.Nu-i coaceti excesiv pentru ca vor fi sfaramiciosi,nu umezi si moi.Pofta buna !
COMENTARII