Muffins / Cupcakes

MUFFINS DE SPELTA CU CACAO SI GOJI

 

Ideea acestor muffins de spelta cu cacao si goji a fost a Deei si trebuie sa spun ca a fost una buna.Au iesit deliciosi,au o consistenta usor umeda,sunt ciocolatosi si se prepara in doi timpi si trei miscari 🙂 .

*Spelta sau alacul este o specie de grau cu mai putin gluten, usor de digerat si foarte bogat in fibre,vitamine , proteine,carbohidrati complecsi.Are o aroma delicata de nuca,este o cereala hranitoare si sanatoasa.

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 210 g faina de spelta ( faina alba/ integrala de grau)
  • 40 g cacao
  • 150 g zahar brun
  • 60 ml ulei
  • 180 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • un varf de lingurita de bcarbonat
  • un praf de sare
  • 80 g goji (stafide,merisoare uscate,etc…)
  • 2-3 linguri de goji pentru decor (optional)

[/ingredients]

Mod de preparare muffins de spelta cu cacao si goji

Intai puneti fructele goji la hidratat in apa rece pentru 10 minute.

muffins de spelta cu cacao si goji

Intr-un bol amestecati ingredentele uscate iar intr-un pahar cele lichide.Turnati apoi amestecul lichid peste ingredientele din bol.

muffins-cu-cacao-si-goji

Amestecati doar pana se omogenizeaza si apoi incorporati fructele gji scurse bine de apa.

muffins de spelta cu cacao si goji

Acoperiti cu hartiute de copt o tava de muffins si distribuiti cat de cat egal compozitia.Deasupra presarati cateva fructe goji.Coaceti muffin-sii 25-30 de minute la 180 °C.

muffins-cu-cacao-si-goji-jpg1

Dupa ce s-au copt,scoateti-i pe un gratar sa se raceasca.Nu-i coaceti excesiv pentru ca vor fi sfaramiciosi,nu umezi si moi.Pofta buna !

muffins de spelta cu cacao si goji

muffins de spelta cu cacao si goji