Site icon Rețete Fel de Fel

Musaca de vinete cu carne de pui

Musaca de vinete cu carne de pui în formă de copt albă din ceramică

Musacaua de cartofi se poate servi cu puțină smântână sau un sos de brânzeturi / Shutterstock

Musacaua de cartofi este una dintre rețetele preferate de noi, însă vara, ne place să preparăm și alte tipuri de musaca. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de musaca de vinete cu carne de pui.

Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta clasică de musaca. Însă fiind sezonul vinetelor înlocuim cartofii cu acestea. Înlocuim și sosul de roșii cu roșii proaspete. Ne bucurăm din plin de savoarea legumelor de vară pe care nu ezităm să le includem în cât mai multe preparate.

Din vinete, de exemplu, preparăm foarte multe rețete de salată. Pe lângă salata clasică, cu sau fără maioneză, cea mai îndrăgită este rețeta de salată de salată de vinete cu ardei copți și roșii. Combinația celor trei legume este absolut delicioasă. De altfel această combinație o regăsim și în rețetele de zacuscă.

O altă rețetă cu vinete pe care v-o recomand este rețeta de vinete evantai cu mozzarella și roșii. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Ce ingrediente conține rețeta de musaca de vinete cu carne de pui

 

Pentru rețeta de față, vinetele înlocuiesc cartofii din rețeta clasică de musaca, iar carnea de pui o înlocuiește pe cea de porc sau vită. Carnea de pui tocată mărunt o rumenim mai întâi la tigaie, cu ceapă și usturoi. Adăugăm și câteva roșii, dar și puțin vin alb pentru a o frăgezi.

Vinetele le deshidratăm înainte de a le prepara, pentru a elimina din ele acel gust ușor amărui. Având toate ingredientele preparate, la cuptor nu ținem musacaua decât până se întrepătrund toate gusturile și aromele și se gratinează cu mozzarella.

Dacă și voi adorați preparatele cu vinete, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de musaca de vinete cu carne de pui.

Exit mobile version