Chifteluțe / Carne tocată

Musaca de vinete cu carne de pui

Musacaua de cartofi este una dintre rețetele preferate de noi, însă vara, ne place să preparăm și alte tipuri de musaca. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de musaca de vinete cu carne de pui.

Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta clasică de musaca. Însă fiind sezonul vinetelor înlocuim cartofii cu acestea. Înlocuim și sosul de roșii cu roșii proaspete. Ne bucurăm din plin de savoarea legumelor de vară pe care nu ezităm să le includem în cât mai multe preparate.

Din vinete, de exemplu, preparăm foarte multe rețete de salată. Pe lângă salata clasică, cu sau fără maioneză, cea mai îndrăgită este rețeta de salată de salată de vinete cu ardei copți și roșii. Combinația celor trei legume este absolut delicioasă. De altfel această combinație o regăsim și în rețetele de zacuscă.

O altă rețetă cu vinete pe care v-o recomand este rețeta de vinete evantai cu mozzarella și roșii. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Ce ingrediente conține rețeta de musaca de vinete cu carne de pui

 

Pentru rețeta de față, vinetele înlocuiesc cartofii din rețeta clasică de musaca, iar carnea de pui o înlocuiește pe cea de porc sau vită. Carnea de pui tocată mărunt o rumenim mai întâi la tigaie, cu ceapă și usturoi. Adăugăm și câteva roșii, dar și puțin vin alb pentru a o frăgezi.

Vinetele le deshidratăm înainte de a le prepara, pentru a elimina din ele acel gust ușor amărui. Având toate ingredientele preparate, la cuptor nu ținem musacaua decât până se întrepătrund toate gusturile și aromele și se gratinează cu mozzarella.

Dacă și voi adorați preparatele cu vinete, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de musaca de vinete cu carne de pui.

Musaca de vinete cu carne de pui decorată cu roșii cherry și frunze de busuioc, în formă de copt albă din ceramică

Gătește Musaca de vinete cu carne de pui

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Musaca de vinete cu carne de pui în formă de copt albă din ceramică

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • sare pentru deshidratat
  • 350 gr carne de pui, tocată
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • 150 ml vin alb
  • sare și piper
  • cimbru și frunze de busuioc
  • 100 gr mozzarella răzuită
  • 250 gr roșii cherry

 

Mod de preparare

Primul pas in prepararea rețetei de musaca de vinete cu carne de pui constă în pregătirea vinetelor.

Iar in intervalul de timp în care vinetele stau la deshidratat ne ocupăm de ingredientele pentru umplutură.

Cum pregătim vinetele

Spălăm bine vinetele și le ștergem cu prosoape de hârtie. Apoi le tăiem longitudinal în felii de 3-4 mm grosime. Așezăm feliile de vinete pe un blat de lucru și presărăm peste ele sare fină. Le lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta sucul amărui.

Ungem o tigaie cu puțin ulei și o punem la încins pe flacăra aragazului. Rumenim ușor feliile de vinete în ea, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le lăsăm deoparte până când vom monta musacaua pentru cuptor.

Cum preparăm umplutura din carne de pui

Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt, apoi le călim ușor în puțin ulei încins. Adăugăm carnea de pui tocată și amestecăm intens pentru a se desface bine și a se rumeni uniform. Presărăm câte puțină sare și piper, iar când carnea se deschide bine la culoare, adăugăm vinul. Fierbem carnea până când se evaporă alcoolul. Apoi adăugăm și câteva roșii tocate mărunt și o crenguță de cimbru. Mai potrivim gustul cu sare și piper și mai fierbem puțin ingredientele pentru a pătrunde și gustul roșiilor în acestea.

Lăsăm compoziția pentru umplutură să se tempereze 10 minute și pregătim o formă de copt termorezistentă, sau o tavă.

Cum montăm delicioasa musaca de vinete cu carne de pui

Ungem forma de copt cu foarte puțin ulei și așezăm la baza ei un strat de vinete. Peste acestea așezăm un strat de umplutură. Presărăm câteva frunze de busuioc rupte mărunt și puțină mozzarella răzuită.

Adăugăm un alt strat de vinete și continuăm cu umplutura în același mod. Repetăm pașii până când terminăm ingredientele. Stratul de deasupra va fi din felii de vinete peste care presărăm mozzarella.

Adăugăm și câteva roșii cherry și punem forma de copt cu musacaua la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Lăsăm musacaua să se tempereze 10-15 minute, înainte de a o porționa și savura cu poftă.

Spor la preparat musaca de vinete cu carne de pui și poftă bună la savurat!