Muschiulet de porc la tigaie, o reteta rapida si delicioasa, asa cum imi place mie. Muschiuletul de porc este foarte fraged si tocmai de aceea nu necesita un timp indelungat de gatire.
Noi l-am mancat alaturi de vinete la gratar cu sos de usturoi si patrunjel ,garnitura preferata a sotului meu .
Ingrediente:
- 1 bucata muschiulet de porc ( 600 g )
- 1 catel de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de masline
- un cubulet de unt
- cimbru proaspat
- boia de ardei dulce
- sare si piper proaspat macinate
Mod de preparare pentru reteta muschiulet de porc la tigaie:
Muschiuletul de porc il curatam de eventulale pielite si-l taiem felii ,nu prea subtiri .Presaram piper ,boia dulce si frunzulite de cimbru proaspat .
Incalzim uleiul de masline impreuna cu untul si ,cand a inceput sa sfaraie adaugam catelul de usturoi zdrobit usor si-l lasam pana incepa sa-si schimbe culoarea.Astfel uleiul se aromeaza cu usturoi si carnea va avea un gust mult mai bun .
Prajim muschiuletul la foc mediu in jur de 6 pana la 10 minute ,in functie de cum va place. Inainte de a stinge focul ,saram bine carnea pe ambele parti .
Servim alaturi de garnitura preferata sau o salata mixta. A iesit excelent!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.