Una dintre cele mai des preparate prăjituri este această Negresă cu ciocolată și nuci, foarte simplă și foarte apreciată de ai casei.
Datorită ciocolatei și untului din blat, negresa are o textură ușor umedă și sfărâmicioasă.
Rețeta este ideală și pentru blaturile de tort, dar și ca bază la o prăjitură cu cremă.
Mai găsiți pe blog rețete asemănătoare, pe care vi le recomand cu drag:
Rețeta de negresă cu cafea și alune
Rețeta de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Rețeta de față este de fapt o rețetă de brownie, asta pentru că are ciocolată în blat. Dar, preferăm expresia românească, așa că am numit-o simplu ”negresă”.
Rețetă de Negresă cu ciocolată și nuci
Până la urmă denumirea prăjiturii este dată de culoarea închisă. Iar culoarea se obține fie cu adaos de cacao, fie cu ciocolată, ca în rețeta de față.
Noi adorăm varianta cu ciocolată, după cum am mai spus, o folosim foarte des și la blaturile de tort.
Nu mai este nevoie să însiropăm blatul, pentru că este ușor umed.
Cât despre prăjitura de față, menționez că ne place așa simplă, nedecorată cu zahăr. Să fie negresă în totalitate. Am prezentat varianta cea mai simplă, dar se mai poate glazura cu ciocolată topită.
* Dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.