Negresă cu ciocolată și jeleu de caise

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise

45 min

mediu

20 portii

Ne plac mult negresele, ne plac și caisele, așa că le-am combinat într-o delicioasă Negresă cu ciocolată și jeleu de caise.

Am lăsat caisele jumătăți, atât cât s-au menținut ele în timpul tratamentului termic, fără a le pasa și au fost mai de efect așa.

Gustul dulce-amărui al blatului de negresă cu ciocolată și nuci, ușor umed, s-a combinat perfect cu gustul dulce-acrișor al caiselor.

Găsiți pe blog mai multe rețete de prăjituri cu caise:

Rețeta Prajitura cu caise si cacao;

Rețeta Prajitura cu iaurt si caise.

Ingrediente

  • Pentru blat de negresă cu ciocolată și nuci( 24/37 cm):
  • 7 ouă, medii
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr ciocolată amăruie( 55% cacao)
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 ml lapte
  • 200 gr nuci măcinate
  • 400 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • 5 g praf de copt
  • Pentru jeleul de caise:
  • 1 kg caise
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 1 și 1/2 linguri amidon de porumb
  • Pentru decor: 
  • fulgi de migdale
  • fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Pregătim blatul pentru rețeta Negresă cu ciocolată și jeleu de caise

Pornim cuptorul la 190 de grade.

Rupem ciocolata în bucăți mici, tăiem untul în cuburi și le punem într-un vas, la foc mic, împreună cu laptele. Amestecăm constant până la topirea ingredientelor solide și omogenizarea compoziției. Lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm spumă, mai întâi presărate cu sare, apoi cu zahărul, adăugat treptat. Vom obține o bezea foarte fermă. Adăugăm peste bezea, compoziția de ciocolată și gălbenușurile și le mixăm până la omogenizare. Scoatem mixerul și folosim o spatulă. Încorporăm în compoziția pentru blat, nuca măcinată, nu foarte fin și făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul.

Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu puțin unt și presărăm zahăr, sau făină peste ei. Întindem compoziția de negresă cu ciocolată și nuci în tavă și o nivelăm uniform. Dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau până când blatul trece testul scobitorii.

Pregătim caisele pentru rețeta Negresă cu ciocolată și jeleu de caise.

Spălăm bine caisele, le scurgem, le spargem în jumătăți și le îndepărtăm sâmburii. Presărăm ambele tipuri de zahăr peste ele și le lăsăm la odihnit, 15-20 de minute, amestecându-le din când în când. Se va forma sirop și în funcție de acesta, adăugăm amidon de porumb. Le amestecăm bine cu amidonul și le punem la bain marie până ating punctul de fierbere. După ce blatul este copt, scoatem tava din cuptor și întindem jeleul de caise fierbinte peste blat. Mai lăsăm negresa cu ciocolată și jeleu de caise la cuptor 5 minute, cu focul aprins. Scoatem tava din cuptor și presărăm deasupra negresei cu ciocolată și jeleu de caise fulgii de ciocolată și fulgii de migdale. Fulgii de ciocolată se vor topi și vor marmora frumos jeleul de caise.

Pe noi ne-a cucerit gustul acestei prăjituri, sper să vă încânte și pe voi, dacă o veți prepara!

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.