Site icon Rețete Fel de Fel

Negresă marmorată cu dovleac copt

Prăjitură cu cacao, dovleac și ciocolată, porționată pe un suport de lemn, într-un decor de toamnă

Dovleacul copt oferă prăjiturii un plus de gust și un aspect spectaculos / Shutterstock

Printre rețetele de toamnă pe care le putem prepara cu dovleac plăcintar, se numără și această rețetă de negresă marmorată cu dovleac copt. Este un deliciu garantat și ne oferă un spectacol de culoare și savoare, cum de altfel ne oferă și anotimpul toamna.

Ne place mult dovleacul copt încă din copilărie când stăteam la bunici, la gura sobei cu povești. Dovleacul copt în soba cu lemne avea un gust deosebit și emana un parfum irezistibil în toată casa. Dar, în lipsa sobei putem prepara dovleac copt și în cuptor.

Vedeți aici o rețetă de dovleac caramelizat la cuptor!

Ne plac în mod deosebit și prăjiturile negrese, mai ales că și acestea au iz de copilărie. Rețetele fac parte din colecția scrisă în caietul îngălbenit de vreme. Dar de atunci și până acum rețetele au evoluat în funcție de ingredientele de pe piață, dar și de inspirația și îndemânarea celor care le prepară.

Una dintre rețetele din această colecție deosebită de pe blog este rețeta de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată. Este ideală de preparat mai ales de sărbători când ne rămân albușuri de la alte preparate.

Cum se prepară rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt

Pentru rețeta de față avem de copt dovleacul și de pregătit un blat de negresă clasică. Pregătim blatul puțin mai dens pentru a nu migra dovleacul copt la baza acestuia. Iar deasupra, mai adăugăm și puțină ciocolată topită, pentru un plus de gust și de aspect lucios.

Nu are cum să nu vă placă o astfel de combinație dacă iubiți deopotrivă și dovleacul copt și prăjiturile negrese.

Și dacă vă plac astfel de prăjituri, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți tastând cuvintele ”dovleac” sau ”negresă” în caseta de căutare.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt.

Exit mobile version