Dacă îți este poftă de o prăjitură cu cremă, simplă, dar delicioasă, una dintre rețetele pe care o poți încerca poate fi cea de pandișpan cu ciocolată și nuci. Este o rețetă ce te poartă cu gândul la copilărie.
Pandișpanul era unul dintre deserturile nelipsite de pe mesele festive de odinioară. Uneori se prepara simplu și se decora cu zahăr, alteori se îmbogățea cu o glazură de ciocolată și se decora cu nuci, ca în rețeta de față.
O rețetă mai specială a acestui desert, de pe blog, este cea de pandișpan cu fistic și glazură de lămâie. Este un desert fin și aromat, cu textură densă, dar pufoasă și o culoare cuceritoare.
Iar o altă rețetă cuceritoare de pe blog este cea de pandișpan din albușuri cu mac. Putem lăsa pandișpanul simplu, pentru că este și gustos și aspectuos. Dar îl putem garnisi și cu diferite glazuri cum este cea de lămâie sau o glazură clasică de ciocolată.
Despre rețeta de pandișpan cu ciocolată și nuci
Acest desert combină textura pufoasă și ușor aerată a blatului cu textura cremoasă a cremei de ciocolată. Nucile adaugă un contrast crocant și o aromă ușor prăjită care completează perfect dulceața cremei. Fiecare mușcătură oferă o combinație echilibrată între blatul fin și crema densă, oferind un desert ideal pentru ocazii speciale sau pentru o răsfățare alături de cei dragi.
Mai găsești pe blog și alte rețete delicioase de pandișpan, simple sau cu creme, de unde te poți inspira.
Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pandișpan cu ciocolată și nuci.