Dulciuri

Pandișpan din albușuri cu mac

Din albușurile rămase de la maioneze și alte preparate, putem pregăti o delicioasă rețetă de pandișpan din albușuri cu mac. Putem lăsa pandișpanul simplu, pentru că este și gustos și aspectuos. Dar îl putem garnisi și cu diferite glazuri cum este cea de lămâie sau o glazură clasică de ciocolată.

Una dintre rețetele de glazură care ar merge perfect la acest pandișpan ar fi glazura de cafea cu ciocolată pentru că este mai aromată.

Iar dacă doriți glazură de lămâie, o puteți prepara ca la rețeta de chec cu mac și glazură de lămâie. De fapt glazura de lămâie se prepară în două moduri: simplă, din suc de lămâie și zahăr pudră, sau din albușuri cu suc de lămâie și zahăr pudră.

Dacă aveți timp și vreți să transformați pandișpanul într-o prăjitură cu cremă vă recomand crema de lămâie pentru că este aromată și mai fresh.

Vedeți aici cum se prepară rețeta de cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi.

Cum se prepară rețeta de pandișpan din albușuri cu mac

Blatul de pandișpan se prepară foarte simplu. Comparativ cu blatul pentru chec, cel de pandișpan nu conține grăsime( ulei sau unt). Aceasta este diferența dintre cele două rețete. Se bat albușurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă făina și macul. Blaturile de pandișpan simple nu necesită praf de copt pentru a se dezvolta. Dacă bezeaua este reușită, la fel va fi și coacerea acestora.

Iar dacă doriți mai multe rețete de prăjituri din albușurile rămase, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pandișpan din albușuri cu mac.

Porții de pandișpan din albușuri cu mac pe un platou de lemn, decorate cu frunze de mentă

Gătește Pandișpan din albușuri cu mac

Timp de preparare

25

Nivel

ușor

Porții

20

Porții de pandișpan din albușuri cu mac pe un platou de lemn, decorate cu frunze de mentă

Ingrediente

  • 10 albușuri de ouă medii
  • 250 gr de zahăr
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 50 gr de mac
  • 150 gr de făină
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Înainte de a bate albușurile, acestea trebuie aduse la temperatura camerei cu 15-20 de minute. Bezeaua de albușuri va reuși mult mai bine dacă albușurile nu sunt reci, direct de la frigider.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presărăm sare peste albușuri, introducem mixerul în ele și le mixăm spumă. Adăugăm, treptat, zahărul, dar și sucul de lămâie și mixăm continuu până când bezeaua devine fermă. Și sucul de lămâie contribuie la reușita unei bezele foarte fermă. Apoi adăugăm, lingură cu lingură făina amestecată cu macul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecăm ingredientele folosind o spatulă. Mixerul îl îndepărtăm după ce am terminat cu zahărul.

Punem hârtie de copt într-o tavă de 20/30 cm și întindem compoziția pentru pandișpan din albușuri cu mac în ea. O nivelăm bine cu spatula de tort.

Coacem pandișpanul la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute, sau până când este frumos rumenit la suprafață.

După coacere, lăsăm pandișpanul 5-6 minute să se tempereze în forma de copt, apoi îl răsturnăm invers pe un platou. Partea de la bază este mai uniformă, iar pandișpanul va arăta mai frumos.

Porționăm pandișpanul cu mac după răcire.

Este delicios și merită preparat chiar și ca blat de tort.