Pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi, în plin sezon al prunelor coapte și foarte aromate, merită să preparați rețeta de pandișpan cu prune și bezea.
Prăjiturile cu fructe proaspete sunt cele mai adorate vara. Sunt gustoase, sunt aspectuoase și sunt de nerefuzat. Toate fructele se combină armonios în blaturile de prăjituri, sau în creme, în sosuri și jeleuri.
Una dintre rețetele de prăjitură cu fructe foarte apreciată de pe blog este rețeta de pandișpan cu vișine și caise. Combinația dintre cele două tipuri de fructe este una de senzație.
Iar o rețetă de prăjitură asemănătoare cu cea de față este rețeta de prăjitură cu afine și bezea. Aceeași rețetă se poate prepara ulterior și cu fructe din compot, sau cu gem de fructe.
Prăjitura cu mere rase și bezea este un exemplu de prăjitură cu un succes garantat.
Cum se prepară rețeta de pandișpan cu prune și bezea
Rețeta de pandișpan este cea clasică. Probabil ați preparat-o de nenumărate ori pentru blaturi de tort. Însă îmbogățit cu prune în interior și decorat cu bezea se transformă într-un desert absolut delicios și spectaculos.
Pentru a nu fi foarte dulce bezeaua, adăugăm în ea și sucul de la o lămâie. Iar cantitatea de zahăr din blatul de pandișpan o potrivim în funcție de gustul prunelor.
Dacă și voi adorați deserturile cu prune, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți tastând cuvântul ”prune” în caseta de căutare de pe blog.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pandișpan cu prune și bezea.