Panna cotta cu menta si ciocolata, un desert fin si racoritor, perfect in perioadele calduroase si nu numai. Se prepara foarte usor si, daca va place gustul mentolat, acesta este desertul perfect.
Ingrediente pentru reteta panna cotta cu menta si ciocolata:
- 500 ml smantana pentru frisca 35 % grasime
- 10 g gelatina (5 foi a 2 g/una sau un pliculet granule/praf)
- 90 ml sirop de menta
- 150 g ciocolata amaruie
- 3-4 linguri de lapte
Mod de preparare:
Punem la frigider aproximativ o ora. Cand compozitia s-a intarit, turnam deasupra ciocolata topita impreuna cu 3-4 linguri de lapte.
Dam la rece pana se solidifica si ciocolata, scoatem panna cotta din forme si le punem pe farfuriute individuale. Eu am folosit forme de silicon pentru ca sunt foarte maleabile ,dar daca folositi forme dure, tineti-le scufundate cateva minute in apa calda, asa vor iesi fara probleme.
Spor la treaba si pofta buna!
- PANNA COTTA CU SOS DE CIOCOLATA (click pentru reteta)
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.