Site icon Rețete Fel de Fel

Pasta de zahar – reteta video

Cand am postat reteta de martipan am promis ca voi reveni si cu reteta de pasta de zahar si iata ca m-am tinut de cuvant. Din ce am incercat pana acum, reteta asta ma multumeste pe deplin si o folosesc cu succes la decorarea dulciurilor.

Am facut si un filmulet in speranta ca va veti incumeta sa o preparati. Mierea folosita a fost mai inchisa la culoare si asta a schimbat usor culoarea pastei, asadar daca vreti o pasta de zahar de un alb imaculat, folositi o miere deschisa la culoare .

 

Ingrediente pentru reteta pasta de zahar

 

  • Ingrediente pentru 850 g pasta de zahar
  • 600 g zahar pudra (plus 150 g pentru framantat )
  • 70 g miere (sau glucoza )
  • 30 g apa
  • 6 g gelatina (3 foi )
  • 16 g ulei de floarea soarelui (arahide,rapita,porumb sau unt )

 

Mod de preparare pasta de zahar

Prima data punem gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute. Apoi o stoarcem foarte bine si o punem pe foc intr-un vas mic, adaugam cele 30 g de apa, uleiul si mierea. Lasam pe foc atat cat trebuie pentru a se topi gelatina, nu trebuie sa fiarba ci doar sa devina lichida.
Zaharul pudra (600 g ) il cernem intr-un bol si apoi turnam peste el compozitia lichida.
Amestecam cu o lingura pana cand incorporam tot zaharul si obtinem o compozitie omogena.
Pe planul de lucru cerneti restul de zahar (pentru inceput doar 100 g ) si framantam pasta de zahar pana nu se mai lipeste de maini.Daca e prea moale, adaugati si restul de zahar pudra.
Eu o las mai moale pentru ca, la prelucrat mai adaug zahar pudra si se va intari destul.
Infasurati bine pasta in folie alimentara sau puneti-o in punga de plastic, important e sa nu prinda aer pentru ca se va usca si pastrati-o la loc racoros intr-un dulap sau camara.

Se poate  folosi dupa cel putin 12-24 ore, adaugand diversi coloranti gel sau praf .

 

Cu resturile ramase, dupa cum va spuneam decupam fel de fel de forme pe care le uscam si le folosim tot pentru decor.
S-aveti spor si inspiratie !
reteta video
 Rulada cu crema de nutella si mascarpone (imbracata in pasta de zahar dupa aceasta reteta )
 Si doua torturi dragute pe care le-am facut pentru botezul nepotelului meu 🙂

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version