Cand am postat reteta de martipan am promis ca voi reveni si cu reteta de pasta de zahar si iata ca m-am tinut de cuvant. Din ce am incercat pana acum, reteta asta ma multumeste pe deplin si o folosesc cu succes la decorarea dulciurilor.
Am facut si un filmulet in speranta ca va veti incumeta sa o preparati. Mierea folosita a fost mai inchisa la culoare si asta a schimbat usor culoarea pastei, asadar daca vreti o pasta de zahar de un alb imaculat, folositi o miere deschisa la culoare .
Ingrediente pentru reteta pasta de zahar
- Ingrediente pentru 850 g pasta de zahar
- 600 g zahar pudra (plus 150 g pentru framantat )
- 70 g miere (sau glucoza )
- 30 g apa
- 6 g gelatina (3 foi )
- 16 g ulei de floarea soarelui (arahide,rapita,porumb sau unt )
Mod de preparare pasta de zahar
Eu o las mai moale pentru ca, la prelucrat mai adaug zahar pudra si se va intari destul.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.