RULADA CU CREMA DE NUTELLA SI MASCARPONE

Cu siguranta rulada asta n-o sa lipseasca de pe masa de Craciun pentru ca are tot ce-i trebuie .Blat pufos ,o crema mai mult decat delicioasa si un decor de sarbatoare.
Daca preparati pasta de zahar cu o zi inainte , prepararea blatului si-a cremei nu necesita mult timp,iar decorul nu este deloc complicat .

Ingrediente 

Blat :

  • 4 oua
  • 80 g faina tip 00
  • 80 g zahar
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de extract de vanilie (sau esenta /zahar vanilat )
Crema :
Decor :
  • 450 g pasta de zahar sau martipan
  • colorant gel sau praf rosu si verde
Prima data pregatim blatul.Separam ouale ,albusurile le mixam cu un praf de sare si jumatate din zahar iar galbenusurile le mixam cu cealalta jumatate si extractul de vanilie.Incorporam cu delicatete albusurile la galbenusuri ,amestecand de jos in sus ,apoi incorporam faina cernuta iar la final uleiul ,putin cate putin.
Acoperim cu hartie de copt o tava de 26×38 cm si punem compozitia de blat ,niveland-o bine.Coacem rulada 15-20 de minute la 170-180 °C,pana se rumeneste foarte putin deasupra.
Dupa ce o scoatem din cuptor,o tranferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca cu hartia de copt,apoi o rulam intr-un prosop umed si-o pastram la rece.
Intre timp amestecam nutella cu mascarponele si aroma (eu am ales esenta de rom ).
Desfacem apoi blatul si intindem crema ,pastrand doua-trei linguri pentru uns inainte de decor.
Rulam inapoi in prosop si repunem la rece,astfel isi pastreaza forma mult mai bine.
Pentru decor am folosit 450 g pasta de zahar , coloranti verde si rosu,
Am impartit pasta astfel si am colorat-o ,pastrand o bila alba pentru fulgii de nea.
Am impartit rulada in jumatate si amuns jumatatile cu crema ramasa.
La fel si cele 3 bile din pasta de zahar ,le-am impartit in jumatate si am decorat bucatile de rulada.
Dupa ce sunt gata ,le pastram la rece pana in momentul servirii.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “RULADA CU CREMA DE NUTELLA SI MASCARPONE”

    1. Asa este,stiu .Si eu incerc sa gasesc solutii dar pasta de zahar este greu de colorat cu ceva natural.
      Am in plan sa incerc sa fac sirop concentrat de rodie si sfecla rosie pentru colorat.Daca imi iese sigur voi posta retetele ,dar trebuie sa letestez mai intai.
      In blaturi merge usor,am facut de curand un tort in care am pus turmeric,a iesit excelent.Pupici .

  1. Ina vreau sa te intreb tie nu ti se faramiteaza pasta cand pui gel de la Wilton in ea?Sau tu pui si alceva in ea in afara de gelatina, apa, zahar pudra ,miere si putina margarina, eu vad ca ti-a iesit culoarea foarte intensa

    1. Buna Doinitza.Nu se faramiteaza dupa cum vezi ,folosesc coloranti gel foarte buni si nu trebuie sa pun mult.
      Pasta o fac cu apa,gelatina,zahar pudra,miere si ulei de floarea soarelui. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare