Cand sunt in criza de timp si trebuie sa gatesc ceva rapid si satios, recurg la metoda asta de a prepara paste rapide–one pot pasta.
Adica paste intr-o oala, toate ingredientele fiind gatite impreuna in acelasi vas.
Se pot face cu orice aveti la indemana prin frigider sau camara, combinatiile sunt la alegere, in functie de gusturile voastre 🙂 .
Ingrediente:
- 250 g paste (am folosit farfalle integrale)
- 300 g rosii din conserva cu tot cu suc
- 1 dovlecel mic (130 g )
- 100 g ciuperci proaspete (congelate sau din conserva)
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita de oregano uscat
- 450 ml apa
- parmezan ras pentru servit
Mod de preparare pentru reteta de paste rapide-one pot pasta:
Spalati si tocati dovlecelul, ceapa, usturoiul, ciupercile. Puneti intr-o oala pastele, legumele, uleiul de masline, sarea, rosiile din conserva si oregano.
*Puteti adauga bacon,carnati,alte legume care va plac sau puteti inlocui oregano cu patrunjel,busuioc,cimbrisor…
Adaugati apa.
Amestecati bine, puneti vasul acoperit cu capac etans pe foc mediu si fierbeti pana cand pastele sunt gatite si sucul a scazut.
*Este important sa nu puneti multa apa de la inceput deoarece unele legume mai lasa si ele lichid.Eventual,daca sucul a scazut si pastele nu sunt fierte,mai adaugati cate putina apa fierbinte.
Mancati pastele calde cu prmezan ras deasupra.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.