PASTE RAPIDE -ONE POT PASTA

20 min

simplu

2-3 portii

 

 

Cand sunt in criza de timp si trebuie sa gatesc ceva rapid si satios,recurg la metoda asta de a prepara paste rapideone pot pasta.Adica paste intr-o oala,toate ingredientele fiind gatite impreuna in acelasi vas.

Se pot face cu orice aveti la indemana prin frigider sau camara ,combinatiile sunt la alegere,in functie de gusturile voastre 🙂 .

 

Ingrediente

  • 250 g paste (am folosit farfalle integrale)
  • 300 g rosii din conserva cu tot cu suc
  • 1 dovlecel mic (130 g )
  • 100 g ciuperci proaspete (congelate sau din conserva)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita de oregano uscat
  • 450 ml apa
  • parmezan ras pentru servit

Spalati si tocati dovlecelul,ceapa,usturoiul,ciupercile.Puneti intr-o oala pastele,legumele,uleiul de masline,sarea,rosiile din conserva si oregano.

*Puteti adauga bacon,carnati,alte legume care va plac sau puteti inlocui oregano cu patrunjel,busuioc,cimbrisor…

paste rapide - one pot pasta

Adaugati apa.

paste rapide - one pot pasta

Amestecati bine, puneti vasul acoperit cu capac etans pe foc mediu si fierbeti pana cand pastele sunt gatite si sucul a scazut.

*Este important sa nu puneti multa apa de la inceput deoarece unele legume mai lasa si ele lichid.Eventual,daca sucul a scazut si pastele nu sunt fierte,mai adaugati cate putina apa fierbinte.

paste rapide - one pot pasta

Mancati pastele calde cu prmezan ras deasupra .Pofta buna !

paste rapide - one pot pasta

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *