Site icon Rețete Fel de Fel

Pate din ficat de pui. Reteta cremoasa

 

Acum ceva timp mi-a ramas gandul la reteta de pate din ficat de pui a Violetei – Caietulcuretete.com si am incercat-o imediat .

Mi-a placut modul de praparare, mai ales ca era gatit in vase individuale pe care le poti pastra chiar si o saptamana la frigider. Nu mai spun de gust si consistenta, este cel mai bun,cremos si fin pate de pui pe care l-am facut si care a devenit preferatul meu.

Multumesc,Violeta!

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta pate din ficat de pui:

 

Spalam si curatam ficateii de pui foarte bine,apoi ii punem intr-un vas impreuna cu laptele .Ii lasam in jur de o ora,apoi ii scurgem bine si aruncam laptele .

 

In vasul blenderului punem ficateii,ouale,smantana,ceapa,uleiul,sare (cam o lingura rasa ) si piper dupa gust .

 

Mixam foarte bine pana obtinem o compozitie fina si-o turnam apoi in borcane curate si sterilizate.

 

Infiletam bine capacele si asezam borcanele intr-o oala inalta pe fundul careia am pus un prosopel de bucatarie si umplem oala cu apa.

 

Fierbem la foc mediu in jur de 50-60 de minute.Scoatem borcanele numai dupa racire si abia apoi le putem desface.Pofta buna !

O alta reteta de pate de casa din ficat de pui gasiti aici .

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version