PATE DE CASA DIN FICAT DE PUI

di-tati-127

50 min

simplu

8-10 portii

Intodeauna mi-a placut paté-ul si ori de cate ori mi-e pofta cumpar ficatei de pui si imi fac.Sunt ani buni de cand il fac acasa si nu cred ca m-as intoarce niciodata la cel din comert din motive pe care le cunoasteti foarte bine si voi.
Reteta este una foarte simpla ,se face rapid iar rezultatul este delicios.

 

Ingrediente:

  • 650 g ficatei de pui
  • 250 g unt (200 + 50 )
  • 200 ml smantana de gatit
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml supa de legume (poate fi si de pui sau chiar apa )
  • 1 lingura rasa de  sare
  • 1 frunza de dafin
  • piper dupa gust
  • un varf de lingurita de nucsoara
Tocam ceapa si usturoiul si le calim usor in uleiul de masline cateva minute,eventual adaugand cate o lingura de apa sa nu se arda.
Adaugam apoi ficateii spalati si curatati bine,sarea,piperul,nucsoara ,frunza de dafin,supa (eu de data asta am pus apa ) si lasam la fiert pana se inmoaie ficateii.Atentie ,acoperiti tigaia cu un capac,astfel incat sa nu scada tot lichidul.
Cand ficateii sunt fierti (10-15 minute ) ,adaugati smanatana ,mai dati cateva clocote ,rasturnati compozitia intr-un bol si lasti-o sa se raceasca.Cand s-a racit mixati compozitia intr-un robot de bucatarie sau cu un mixer verical ,adaugand si untul moale (200 g ).
Gustati din paté si potrivit-l de sare daca mai este nevoie,apoi puneti-l in doua boluri,nivelati bine si deasupra puneti un topit (din cele 50 de g ) cat sa acopere suprafata.Pastrati la frigider.Pofta buna!
di-tati-1181

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “PATE DE CASA DIN FICAT DE PUI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare