In plin sezon al capsunelor coapte am decis sa prepar acest delicat si adorat desert: Pavlova cu capsune.
Cu siguranta cel mai bun si delicat desert pe care nu l-as putea refuza niciodata.
Varianta preferata este aceasta, cu capsune dar si cu fructe de padure imi place la fel de mult. Asadar inarmati-va cu multa rabdare si pregatiti Pavlova cu capsune, cu siguranta merita tot efortul.
Ingrediente
Blat :
- 6 albusuri (aprox. 200 g )
- 300 g zahar
- 1 lingura de amidon (15-16 g )
- 1 lingura de otet
- un varf de lingurita de sare
- 1 lingurita extract de vanilie/zah. vanilat /esenta
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura de zahar pudra
- semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
- 250 g capsune
- 1 kiwi
Mod de preparare pentru reteta Pavlova cu capsune:
Acoperim o tava cu hartie de copt sau un covoras de silicon si punem bezeaua ,dandu-i o forma rotunda (26 cm ) ,ajutandu-ne de un inel de la o forma detasabila.Sau putem pune bezeaua intr-un sac-à-poche si formam cercul.
Coacem bezeaua aproximativ doua ore la 100-110 °C.
Intre timp mixam smantana pentru frisca cu lingura de zahar si semintele din pastaia de vanilie.Obtinem astfel crema Chantily cu care decoram bezeaua dupa ce s-a racit complet.
Din cantitatea de capsune am oprit cateva intregi iar restul le-am facut piure cu un blender.Am decorat Pavlova cu piureul de capsune,cateva felii de capsune si cubulete de kiwi.Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.