Site icon Rețete Fel de Fel

Peste la cuptor cu rosii si usturoi. Reteta sanatoasa

  Peste la cuptor cu rosii si usturoi  este reteta foarte simplu de preparat, delicioasa si sanatoasa.

 

Ingrediente pentru reteta peste la cuptor cu rosii si usturoi:

 

  • 1 kg fileuri peste ( am folosit pollok de Alaska dar merge foarte bine si crap,caras,pastrav )
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5 rosii mari
  • sare,piper,cimbru
  • 120 ml ulei de masline
  • patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

 

Rosiile si  usturoiul le taiem felii, fileurile de peste le spalam si le uscam cu hartie de bucatarie. Intr-o tava care merge la cuptor punem hartie de copt si asezam un rand de peste, usturoi felii si un rand de rosii, iar peste, usturoi si rosii pana cand se termina toate ingredientele.

Presaram sare, piper, cimbru si turnam uleiul de masline pe toata suprafata.

Acoperim cu folie de aluminiu si punem la cuptorul incalzit inainte cam 25-30 minute la foc moderat. In ultimele 10 minute luam folia si lasam sa scada sucul format.

Servim cald presarat cu patrunjel tocat.

Sport la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version