Dacă vă plac pipotele de pui, vă propun să încercați o rețetă delicioasă de pipote de pui cu bulgur și legume. Se prepară simplu și destul de rapid, iar combinația de ingrediente este și gustoasă, și hrănitoare.
Nu ocoliți pipotele de pui pentru că sunt considerate printre cele mai sănătoase și mai hrănitoare tipuri de carne. Sunt surse excelente de proteine de bună calitate. În plus, au un nivel redus de grăsime și nu conțin carbohidrați. Pentru că au un conținut ridicat de proteine, vitamine și minerale, pipotele de pui se numără printre alimentele sănătoase, recomandate pentru susținerea stării de sănătate a organismului. Mai sunt recomandate și în dietele de slăbire sau menținere a greutății corporale.
Bulgurul este produs din boabe de grâu uscate și sparte. Conține o cantitate ridicată de proteine, este bogat în fibre, dar și în vitamine și minerale. Printre acestea se numără manganul, magneziul și fierul. Are un conținut caloric scăzut și este foarte recomandat de introdus în alimentația noastră.
Dintre rețetele cu bulgur de pe blog puteți încerca rețeta de salată de fasole păstăi cu ton, quinoa și bulgur. Este o rețetă simplă, dar foarte hrănitoare. Amestecul de bulgur cu quinoa oferă mai multă consistență preparatelor. Fasolea verde se poate folosi atât proaspătă cât și congelată.
Iar dintre rețetele cu pipote de pui vă recomand să încercați rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Este una dintre cele mai bune rețete pentru masa de prânz, servită în familie.
Cum preparăm rețeta de pipote de pui cu bulgur și legume
Pentru rețeta de azi nu avem nevoie de foarte multe ingrediente. Pipotele oferă gust delicios, iar bulgurul oferă consistență și sățietate. Nu folosim decât o ceapă, câțiva căței de usturoi și un morcov. Ceapa și morcovul aduc un plus de gust ingredientelor. Morcovul este ușor dulce, iar ceapa dulce-picantă.
Pipotele au un gust mai deosebit, sunt moi și cremoase, iar combinate cu ingredientele din listă, devin chiar delicioase.
Bulgurul se prepară foarte rapid și ușor. Se prepară separat prin hidratare în apă fierbinte. Apoi se adaugă la celelalte ingrediente, după prepararea acestora.
Mai găsiți pe blog și alte rețete cu bulgur, dar și rețete cu pipote de pui, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pipote de pui cu bulgur și legume.