Mâncăruri cu carne

Pipote de pui cu bulgur și legume

Dacă vă plac pipotele de pui, vă propun să încercați o rețetă delicioasă de pipote de pui cu bulgur și legume. Se prepară simplu și destul de rapid, iar combinația de ingrediente este și gustoasă, și hrănitoare.

Nu ocoliți pipotele de pui pentru că sunt considerate printre cele mai sănătoase și mai hrănitoare tipuri de carne. Sunt surse excelente de proteine de bună calitate. În plus, au un nivel redus de grăsime și nu conțin carbohidrați. Pentru că au un conținut ridicat de proteine, vitamine și minerale, pipotele de pui se numără printre alimentele sănătoase, recomandate pentru susținerea stării de sănătate a organismului. Mai sunt recomandate și în dietele de slăbire sau menținere a greutății corporale.

Bulgurul este produs din boabe de grâu uscate și sparte. Conține o cantitate ridicată de proteine, este bogat în fibre, dar și în vitamine și minerale. Printre acestea se numără manganul, magneziul și fierul. Are un conținut caloric scăzut și este foarte recomandat de introdus în alimentația noastră.

Dintre rețetele cu bulgur de pe blog puteți încerca rețeta de salată de fasole păstăi cu ton, quinoa și bulgur. Este o rețetă simplă, dar foarte hrănitoare. Amestecul de bulgur cu quinoa oferă mai multă consistență preparatelor. Fasolea verde se poate folosi atât proaspătă cât și congelată.

Iar dintre rețetele cu pipote de pui vă recomand să încercați rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Este una dintre cele mai bune rețete pentru masa de prânz, servită în familie.

Cum preparăm rețeta de pipote de pui cu bulgur și legume

Pentru rețeta de azi nu avem nevoie de foarte multe ingrediente. Pipotele oferă gust delicios, iar bulgurul oferă consistență și sățietate. Nu folosim decât o ceapă, câțiva căței de usturoi și un morcov. Ceapa și morcovul aduc un plus de gust ingredientelor. Morcovul este ușor dulce, iar ceapa dulce-picantă.

Pipotele au un gust mai deosebit, sunt moi și cremoase, iar combinate cu ingredientele din listă, devin chiar delicioase.

Bulgurul se prepară foarte rapid și ușor. Se prepară separat prin hidratare în apă fierbinte. Apoi se adaugă la celelalte ingrediente, după prepararea acestora.

Mai găsiți pe blog și alte rețete cu bulgur, dar și rețete cu pipote de pui, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pipote de pui cu bulgur și legume.

Pipote de pui cu bulgur și legume în bol alb

Gătește Pipote de pui cu bulgur și legume

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Pipote de pui cu bulgur și legume în bol alb

Ingrediente

  • 500 gr pipote de pui
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • sare și piper după gust
  • 200 gr bulgur
  • apă + sare.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea pipotelor de pui pe care le curățăm de impurități și de marginile  mai tari ale membranei protectoare. Apoi le spălăm bine cu apă rece și le punem la fiert în apă cu puțină sare. Sarea adăugată de la început va ajuta pipotele să se pătrundă într-un timp mai scurt. Nu punem apă multă, ci atât cât să fie pipotele bine acoperite. Le fierbem sub capac.

Ceapa, morcovul și usturoiul le călim într-o tigaie cu puțin ulei, până când se pătrund și își degajă aromele. Presărăm și peste acestea puțină sare, să le accentueze gusturile. Apoi adăugăm pipotele cu supa în care au fiert. Mai adăugăm și pasta de roșii și mai lăsăm ingredientele să fiarbă timp de 10-15 minute.

Între timp, punem apa la fiert cu puțină sare pentru hidratarea bulgurului. Apa se pune în cantitate dublă față de bulgur. La 200 gr de bulgur fin, punem 400 gr de apă și 1/2 linguriță de sare. Lăsăm apa să atingă punctul de fierbere și o turnăm peste bulgur. Acoperim vasul și lăsăm bulgurul să se hidrateze până când absoarbe toată apa.

Apoi îl amestecăm cu pipotele și legumele din celălalt vas, după stingerea focului.

Adăugăm și pătrunjel verde, tocat mărunt și servim delicioasa mâncare de pipote de pui cu bulgur și legume, ușor fierbinte.

Spor și poftă bună!