Pizza cu salam, o reteta simpla si delicioasa pe care o fac deseori pentru ca este pe gustul tuturor. Este o combinatie delicioasa, salamul uscat impreuna cu felii fine de ceapa si ardei gras, au un gust grozav.
Incercati-o,va asigur ca o veti repeta de multe ori 🙂 .
Ingrediente:
- Aluat (pentru doua blaturi de 34-35 cm)
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
- 300 ml apa calda
- Topping
- 150 g salam uscat feliat fin
- 250 g mozzarella
- 200 ml suc concentrat de rosii
- o ceapa mica(poate fi si rosie)
- 1 ardei gras rosu
- oregano uscat sau proaspat
Mod de preparare pentru reteta de pizza cu salam:
Intai pregatim aluatul. Cernem faina intr-un bol mare, facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta (din cantitatea de 300 ml) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .
Adaugam si sarea, apoi incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir. Cand am incorporat apa, punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.