Pizza napoletana, o reteta de pizza delicioasa cu ansoa, capere, oregano si mozzarella adaugata de mine pentru un plus de gust. Combinatia este grozava, asa ca va invit s-o incercati, nu veti regreta! 🙂
Ingrediente pentru reteta de pizza napoletana:
pentru aluat
- 500 gr de faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 3 linguri ulei de masline
- o lingurita rasa sare
- o lingurita rasa de zafar
- 300 ml apa calda
Procedeul pentru prepararea aluatului este identic cu cel pentru paine de casa.
Topping:
- 450 ml pasta de rosii
- 80 de gr ansoa
- 15-20 de capere
- oregano
- ulei de masline
- 300 gr mozzarella (reteta originala nu contine dar mie imi place mai mult asa)
Mod de preparare:
Cand aluatul a crescut il impartim in functie de tavile pe care le avem. Mie mi-a iesit doua pizza mari rotunde si 4 mai mici. Intindem aluatul cu mainile, mai exact cu varfurile degetelor pentru ca in acest mod nu se pierde tot aerul din interior.
Cand am terminat de intins toate blaturile incepem sa „decoram „. Intindem intai cu lingura pasta de rosii
adaugam ansoa bucatele (le-am rupt cu mana), caperele, mozzarella, oregano si uleiul de masline.
Coacem in cuptorul incins inainte 35-40 de minute la foc moderat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.