Friptura de pește, indiferent de tipul acestuia merge de minune cu o porție de cartofi. Însă plăcinta cu pește și piure de cartofi, denumită și plăcinta pescarului este combinația perfectă pentru o masă copioasă.
Rețeta este inspirată din bucătăria englezească și este asemănătoare cu rețeta de plăcintă a ciobanului sau shepherd’s pie. Aceasta din urmă se prepară, de obicei, cu carne de miel. Este unul dintre preparatele delicioase cu carne de miel de la sărbătorile pascale. Dar, în lipsa cărnii de miel, putem pune carne de porc mai slabă, de curcan, etc.
La fel și plăcinta cu pește și cartofi. Fiecare poate pune peștele preferat, fript, sau chiar din conservă. Iar dacă piureul de cartofi se prepară simplu, fără unt și lapte, rețeta poate fi preparată și în zilele de post cu dezlegare la pește.
Tot pentru acele zile mai putem prepara și rețeta de plachie de pește, mult adorată în bucătăria românească. Iar una dintre cele mai îndrăgite rețete cu pește, este cea de pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi.
Cum se prepară plăcinta pescarului
Pentru această delicioasă mâncare preparăm un piure din cartofi fierți în coajă, amestecat cu cașcaval răzuit și un sos Bechamel cu legume și pește. Le combinăm într-o formă de copt și le dăm la cuptor pentru a se întrepătrunde perfect gusturile. Chiar dacă conține mai multe ingrediente, rețeta nu este greu de preparat, iar deliciul este maxim.
Găsiți pe blog mai multe rețete cu astfel de combinații, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru plăcinta pescarului.