Gătește Plăcinta pescarului. Plăcintă cu pește și cartofi
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru umplutura plăcintei:
- 150 gr de hering afumat
- 300 gr file de hering în ulei de măsline
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- 1/4 linguriță cu nucșoară
- 20 gr de unt
- 20 gr de făină
- 250 ml de lapte fierbinte
- 150 gr legume mexicane
- 1 legătură de pătrunjel
- Pentru piureul de cartofi:
- 1 kg cartofi albi
- apă + sare
- 50 gr de unt
- 200 ml de lapte fierbinte
- În plus:
- 1 lingură ulei de măsline pentru uns forma de copt
- 100 gr de cașcaval răzuit
Mod de preparare
Începem cu prepararea piureului de cartofi care se fierb în coajă, nu curățați. Fierbem cartofii în apă cu sare până când sunt bine pătrunși. După fierbere, îi trecem prin apă rece, îi curățăm și îi pasăm cu unt și lapte fierbinte. Apoi îi amestecăm cu cașcaval răzuit.
Pentru prepararea umpluturii punem într-o crăticioară, pe foc, untul și 2 linguri cu ulei de măsline. Când untul s-a topit adăugăm făina. Amestecăm cu un tel tip pară pentru a se desface bine făina, în timp ce absoarbe grăsimea din cratiță. Adăugăm treptat laptele fierbinte, amestecând continuu, pană când rezultă un sos Bechamel. Adăugăm un praf de sare, piper si pudra de nucșoară și omogenizăm.
Apoi, adăugam legumele mexicane, peștele din conservă bine scurs, dar și pe cel afumat rupt în bucăți mici. La final, adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și montăm plăcinta ciobanului într-un vas termorezistent. Ungem vasul cu puțin ulei de măsline și punem la baza lui amestecul de pește cu sos și legume. Deasupra întindem piureul de cartofi amestecat cu cașcaval răzuit și punem plăcinta la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 minute, sau până se rumenește frumos deasupra.
O servim caldă, simplă, sau cu o salată de murături alături.
COMENTARII