Pentru un sfârșit de săptămână alături de familie, aceste plăcinte cu cartofi preparate la tigaie, sunt un adevărat răsfăț culinar.
Sunt foarte bune, mai ales calde, servite cu brânzeturi și un iaurt bun. Dar merg de minune și cu o supă cremă de legume.
Sunt gustoase și reci și merg luate la pachetul de la muncă, sau de la școală.
Aceste minunate plăcinte sărate merită preparate atunci când ne rămâne piure de cartofi pentru a doua zi.
Mai putem pregăti cu piureul rămas și aceste clătite aperitiv foarte gustoase și aspectuoase.
Însă foarte apreciate sunt aceste plăcinte cu aluat de cartofi preparate la tigaie.
Și astfel am răspuns la întrebarea: Ce facem cu piureul de cartofi rămas pentru a doua zi?
Rețetă de plăcinte cu cartofi preparate la tigaie
Rețeta de față este una din bucătăria ardelenească. Plăcintele se prepară dintr-un aluat simplu, de pâine, cu umplutură de cartofi fierți și ceapă trasă la tigaie.
După cum am mai spus, se pot prepara și din piureul de cartofi rămas. Ies tare bune și consistente. Se pot servi simple, sau chiar pe post de pâine, mai ales la ciorbe și supe. Când se răcesc, merg încălzite pe grill, sau la sandwich maker.
Găsiți pe blog mai multe rețete de plăcinte sărate, de unde vă puteți inspira.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.