Clătite aperitiv din piure de cartofi cu brânzeturi

Clătite aperitiv din piure de cartofi cu brânzeturi

45 min

mediu

10 portii

Se întâmplă adesea să ne rămână puțin piure de cartofi pentru a doua zi, așa că nu e nevoie să-l aruncăm, sau să-l reîncălzim, ci putem prepara cu el niște delicioase Clătite aperitiv din piure de cartofi cu brânzeturi.

Diluat cu lapte rece, asezonat cu verdeață și condimente, adăugată puțină făină și 2-3 ouă, încropim rapid un aluat de clătite sărate.

Sun grozav de bune  și se pot umple cu diverse creme aperitiv.

Noi le-am umplut cu o cremă de brânză și roșii cherry.

Ingrediente

  • Pentru aluat de clătite cu piure de cartofi:
  • 200 g piure de cartofi, dens
  • 3 ouă
  • 300 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 150 g făină
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 2 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • puțin ulei pentru uns tigaia
  • Pentru umplut:
  • 250 g brânză telemea
  • 250 g cremă de brânză cu verdeață
  • roșii cherry

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Clătite aperitiv din piure de cartofi cu brânzeturi

Diluăm piureul de cartofi cu laptele și adăugăm verdețurile tocate mărunt, precum și ierburile de grădină. Se pot adăuga condimentele preferate.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper, adăugăm uleiul și turnăm compoziția rezultată peste piureul de cartofi diluat.

Omogenizăm și adăugăm făina cernută cu praful de copt, apoi diluăm amestecul cu apa minerală. Urmărim să obținem un aluat de clătite de textura celui clasic.

Lăsăm aluatul de Clătite aperitiv din piure de cartofi la odihnit pentru 15 minute.

Ungem tigaia cu foarte puțin ulei și o punem la încins, la foc mediu. Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 26 cm.

Întindem la baza tigăii un strat subțire de aluat, exact ca la clătitele clasice.

Rumenim clătita pe prima parte, o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte.

Lăsăm clătitele să se tempereze, timp în care amestecăm brânza telemea răzuită sau strivită cu furculița, cu crema de brânză.

Întindem peste clătite un strat uniform din crema de brânzeturi, așezăm un rând de roșii cherry la un capăt și rulăm clătitele.

Sunt delicioase, fie servite simple, fie cu diverse sosuri cum ar fi un Sos de iaurt cu castraveți, sau un Sos de roșii.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.