Prajitura cu mere si cacao, o reteta de post delicioasa si foarte simplu de preparat.
Cu cateva ingrediente la indemana oricui, putem prepara o prajitura rapida si gustoasa. Este perfecta pentru perioadele de post si nu numai.
Tot din categoria deserturilor de post va mai recomand si reteta de negresa de post cu gem de caise.
Dar foarte simpla si usor de preparate este si reteta de prajitura cu mere, de post.
Ingrediente:
- 300 g faina
- 240 ml apa
- 150 g zahar
- 60 ml ulei
- 2 linguri de cacao
- 2 mere
- vanilie (1 lingurita esenta /zahar vanilat )
- 1/2 pachet de praf de copt (7 g)
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta prajitura cu mere si cacao – de post:
Intr-un bol punem apa si zaharul si amestecam bine pana acesta se dizolva. Adaugam sarea,uleiul ,vanilia si cele doua linguri de cacao .
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si o incorporam si pe ea. La final punem si merele decojite si taiate in bucatele potrivite.
Acoperim o tava (23 x 23 cm ), turnam compozitia si coacem prajitura 35-40 de minute la 180 °C .
Dupa ce s-a racit putem taia prajitura. In locul merelor puteti pune pere daca va place mai mult.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.