Deserturi de post

Prajitura cu mere si cacao – reteta de post

Prajitura cu mere si cacao, o reteta de post  delicioasa si foarte simplu de preparat.

Cu cateva ingrediente la indemana oricui, putem prepara o prajitura rapida si gustoasa. Este perfecta pentru perioadele de post si nu numai.

Tot din categoria deserturilor de post va mai recomand si reteta de negresa de post cu gem de caise.

Dar foarte simpla si usor de preparate este si reteta de prajitura cu mere, de post.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 240 ml apa
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 mere
  • vanilie (1 lingurita esenta /zahar vanilat )
  • 1/2 pachet de praf de copt (7 g)
  • un praf de sare

 

Mod de preparare prajitura cu mere si cacao – de post 

Intr-un bol punem apa si zaharul si amestecam pana acesta se topeste .Adaugam sarea,uleiul ,vanilia si cele doua linguri de cacao .

Faina o cernem impreuna cu praful de copt si o incorporam si pe ea .La final punem  merele decojite si taiate bucatele potrivite.

prajitura cu mere 3

 

Acoperim o tava (23 x 23 cm ), turnam compozitia si coacem prajitura 35-40 de minute la 180 °C .

prajitura cu mere 2

 

Dupa ce s-a racit putem taia prajitura. In locul merelor puteti pune pere daca va place mai mult .Pofta buna !

prajitura cu mere si cacao

 

prajitura cu mere si cacao