Pentru desertul din weekend, acum în plin sezon al caiselor coapte și plăcut aromate, prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone este mai mult decât ideală.
Foarte bine se combină caisele cu crema dulce de mascarpone cu ciocolată albă.
Caisele sunt ușor acrișoare și nu mai este nevoie de lămâie în cremă.
Foarte gustoasă și simplă este și rețeta de prăjitură cu caise și brânză de vaci, preparată anterior.
Și tot din categoria rețetelor de deserturi cu caise, cea mai apreciată rețetă de pe blog este rețeta de prăjitură cu iaurt și caise. Dacă nu ați încercat-o acum este momentul.
Este una dintre acele prăjituri care odată terminată, se cere rapid repetată.
Găsiți pe blog și câteva rețete de gem de caise, cu diferite arome.
Rețeta Prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone
Prăjitura din rețeta de față este din două blaturi, unul cu vanilie, iar celălalt cu cacao. Crema de mascarpone cu ciocolată albă este simplă, din trei ingrediente principale: mascarpone, ciocolată albă și frișcă. Aroma o alege fiecare după gust.
Caisele se adaugă proaspete, însă dintre cele mai coapte. Caisele oricum au gust acrișor, deci le căutăm pe cele mai coapte și mai frumos colorate. Se pot pune și caise din compot.
Puțină ciocolată neagră pentru decor îi conferă prăjiturii un plus de gust și de culoare.
Dacă sunteți fan deserturi cu fructe proaspete, găsiți pe blog o varietate de rețete.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.