Prăjitura franțuzească aromată și colorată este cu adevărat specială, la așa combinație de straturi care mai de care mai delicioase.
Rețeta de prăjitură franțuzească nu este complicată și nici greu de preparat. Are două blaturi de aluat fraged cu cacao, un blat de bezea cu nucă de cocos și o cremă de lămâie, aromată și frumos colorată.
Se decorează cu cacao, sau ciocolată răzuită, sau chiar cu nucă de cocos.
Prăjitura franțuzească aromată și colorată
Poate fi preparată, cu succes, pentru un platou cu prăjituri festive. Va conferi acestuia o pată de culoare, dar și un gust deosebit.
Blaturile de cacao se frăgezesc de la o zi la alta, mai ales dacă adăugăm și puțin bicarbonat de sodiu.
În blatul de bezea cu cocos se pot adăuga diverse fructe uscate: stafide, merișoare, sau vișine din compot, vișine congelate, etc.
Eu nu am avut decât stafide, dar tare mi-ar fi plăcut cu vișine.
Dar și stafidele hidratate în rom, au dat gust plăcut blatului de cocos.
Crema de lămâie ușor acrișoară și aromată completează perfect gustul dulce al blatului de cocos.
Iar blaturile de cacao au un ușor gust amărui.
Așadar, avem o combinație perfectă de gusturi și un aspect plăcut.
Tot pentru platoul cu prăjituri festive, perfecte pentru sărbătorile de iarnă și nu numai, v-aș mai recomanda și:
Rețeta de prăjitură cu mere rase și bezea
* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook
* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel
Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Pentru a vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesați galeria foto de mai jos!