Prajitura Snickers este una care face parte din lista mea de preferate .Imi place nespus de mult combinatia de blat de bezea cu nuca,glazura de ciocolata alba,crema de caramel cu alune ,toate acoperite de un strat generos de ciocolata neagra .
Reteta este simpla si usor de facut ,important este sa aveti rabdare ca toate straturile sa fie complet reci cand montati prajitura .
Ingrediente
- Blat
- 7 albusuri
- 140 g zahar
- un praf de sare
- 1 lingurita vanilie
- 200 g nuca macinata
- 60 g faina
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- Glazura de ciocolata alba
- 250 g ciocolata alba
- 2 linguri de ulei
- Crema de caramel
- 150 g zahar ( pentru topit )
- 40 g zahar ( pentru galbenusuri )
- 200 g unt
- 7 galbenusuri
- 200 g alune sau arahide prajite
- Glazura de ciocolata meagra
- 250 g ciocolata neagra (sau cu lapte )
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare pentru prajitura Snickers
Intai preparam blatul.Mixam albusurile cu un praf de sare si vanilia pana obtinem o spuma consistenta ,apoi adaugam zaharul,putin cate putin ,mixand continuu .Trebuie sa obtinem o bezea tare,cremoasa.
Adaugam apoi nuca macinata fin ,apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt .Amestecam delicat ,cu miscari de sus in jos ,sa nu scoatem aerul din bezzea.
Acoperim o tava (34 cmx 37 cm) cu hartie de copt si punem blatul de bezea,nivelandu-l bine.Puteti folosi si o tava mai mica putin,prajitura va iesi mai inalta . Coacem 25-30 de minute la 170 °C ,pana se rumeneste usor .Lasam blatul sa se raceasca complet.
Apoi topim ciocolata alba impreuna cu cele doua linguri de ulei si-o intindem uniform deasupra blatului .Dam tava la rece.
Cat se intareste ciocolata alba ,preparam crema .
Intai frecam galbenusurile cu cele 40 de g de zahar pana cand zaharul este complet topit.
Intr-o craticioara topim 150 g zahar ,adaugam apoi untul taiat cubulete si amestecam.Dam craticioara de pe foc si adaugam arahidele (eu am tocat jumatate din ele ) .Amestecam sa mai scada un pic temperatura si adaugam galbenusurile.Amestecam bine, repunem vasul pe foc si fierbem la foc mic cateva minute pana incepe sa se ingroase.
Nu fierbeti mai mult pentru ca se va ingrosa prea tare dupa racire.
Dupa ce crema este complet rece o intindem uniform peste glazura alba.Nu puneti crema nici macar calduta,va topi ciocolata alba si nu veti mai avea straturi uniforme.
Peste crema de caramel punem ciocolata neagra ,topita impreuna cu cele doua linguri de ulei .Lasam prajitura la rece cateva ore si apoi o putem taia .
Taiati prajitura in bucati cu un cutit cu lama incalzita in apa fierbinte .Pofta buna !
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.