Site icon Rețete Fel de Fel

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor

Friptură din pulpă de miel secționată, alături de cartofi preparați la cuptor

Pentru a ieși mai fragedă, dar și pentru a scurta timpul de preparare, pulpa de miel se rumenește mai întâi la tigaie / Shutterstock

Pentru masa de Paște și nu numai, avem pentru voi o rețetă de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Pulpa de miel este foarte fragedă, iar cartofii aromați și ușor picanți.

Friptura de miel este nelipsită de pe masa de Paște. Face parte dintre preparatele tradiționale cu care se întâmpină Sărbătoarea Învierii Domnului. Și noi obișnuim să o preparăm după diferite rețete, una mai delicioasă decât alta.

Vă mai recomand de pe blog o rețetă simplă de  friptura de miel cu vin si usturoi. Este una dintre preferatele familiei.

De pe masa de Paște nu lipsește nici borșul de miel, preferatul familiei.

Cea mai des preparată este rețeta bunicii de borș de miel. Ne-am obișnuit cu ea din copilărie și transmitem mai departe rețeta, din generație în generație.

Și dacă am vorbit de felurile principale de pe masa de Paște, să nu uităm nici de cel mai îndrăgit aperitiv – drobul. Găsiți pe blog mai multe rețete de drob, printre care și rețeta tradițională de drob de miel.

Citește și: Friptură de miel pentru Paște 2022. Descoperă secretele unu preparat delicios

Cum se prepară rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor

Pentru rețeta de față, pentru a scurta timpul de preparare la cuptor, recurgem la metodele chefilor culinari. Mai întâi sigilăm carnea la tigaie. Apoi o punem în tavă împreună cu cartofii și o dăm la cuptor pentru 35-40 de minute. Bine, timpul de preparare depinde și de cât de crudă este carnea și ce cât de mare este pulpa.

Cartofii condimentați cu boia dulce și iute și unși cu unt ies absolut delicioși. Mai punem o salată verde alături și avem un meniu perfect pentru o masă de sărbătoare petrecută în familie.

Și dacă nu mai știți ce să puneți pe masa de Paște, găsiți pe blog un articol în care am adunat câteva idei de meniu pentru masa de Paște.

Citește și: Chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Rețetă simplă și delicioasă

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor.

Exit mobile version