După ce ne-am potolit pofta cu jumări de porc a venit timpul să pregătim și această rețetă tradițională de pastă din jumări.
În fiecare an o pregătim și pentru că ne rămân jumări neconsumate, dar și pentru că ne place tare mult.
Este gustoasă, ușor picantă și merge de minune la mic dejun.
Vedeți aici și Rețeta de jumări de porc.
Rețetă tradițională de pastă din jumări
Este o rețetă mult dragă nouă pentru că din ea pregătim multe gustări, ulterior.
Pasta de jumări se consumă și ca atare, tartinând cu ea felii de pâine prăjite.
Însă, noi o folosim foarte mult în aluaturi sărate: la pogăcele, la cornuri, chiar și la pâine.
Pasta de jumări poate fi păstrată la frigider mult timp.
Se pune în borcane de sticlă care se închid ermetic. Dacă avem borcane micuțe cât pentru o porție, cu atât mai bine.
Orice conservă se păstrează timp îndelungat dacă nu este deschisă. După deschidere trebuie consumată în câteva zile. Odată ce a luat contact cu aerul se contaminează dacă nu este consumată în 2-3 zile.
Jumările ne mai plac mult în mâncarea de varză murată- Vedeți Aici Rețeta!
Dar cel mai mult ne plac simple, cu muștar și pâine de casă.
Muștar se adaugă și în pasta de jumări. Deci vă închipuiți cât poate fi de bună, dacă încă n-ați încercat-o!
* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook
* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel
Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre, îndeosebi, cu preparate inspirate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Pentru a vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesați galeria foto de mai jos!