Ne plac mult roșiile deshidratate și le folosim la diverse rețete de salate, la rețetele de paste, așa că am pus câteva borcane cu roșii deshidratate în ulei de măsline.
Roșiile se pot deshidrata la soare, în cuptor, sau cu ajutorul deshidratorului.
Noi nu avem deshidrator, dar avem o friteuză mare, cu program de deshidratare.
Tot cu ajutorul ei uscăm și legume pentru vegeta de casă – Vedeți Aici Rețeta!
Foarte bune sunt legumele uscate, se știe că sunt mai aromate decât cele proaspete!
Roșiile trebuie alese din cele mai puțin zemoase. Recomandate sun roșiile lunguiețe, sub denumirea de prunișoare.
Noi am folosit de care am avut, dar le-am ales mai puțin coapte.
Stropite cu puțin ulei de măsline și presărate cu usturoi și oregano devin plăcut aromate.
Printre roșiile uscate am pus și câteva capere conservate, pentru un plus de gust.
Găsiți pe blog mai multe Rețete de conserve din legume sau fructe!
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.