Site icon Rețete Fel de Fel

Ruladă cu cremă de mentă și ciocolată

Ruladă cu cremă de mentă și ciocolată secționată pe un grătar, alături de două porții de ruladă pe două farfurii și un ceainic alb

Pentru a obține culoarea mentei, se poate adăuga și puțin colorant verde / Shutterstock

Dacă vă place aroma de mentă în deserturi, avem pentru voi o rețetă de ruladă cu cremă de mentă și ciocolată. Este simplă și ușor de preparat, iar gustul este absolut delicios și aspectul spectaculos.

Ne plac rețetele de rulade, le preparăm mai ales pentru aspectul elegant pe care îl au ruladele în secțiune. Le preparăm și ca desert de weekend, dar și pentru platoul cu deserturi festive.

Una dintre cele mai apreciate rețete pe blog, din categoria ruladelor, este rețeta de ruladă Pavlova, cu mascarpone și fructe. Contrastul de arome și culori din acest desert delicios va cuceri instant orice pofticios. Foaia de bezea dulce se completează perfect cu crema de mascarpone și gustul acrișor al fructelor.

O altă rețetă de ruladă simplă, dar foarte gustoasă și spectaculoasă este rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Foaia de cacao s-a combinat armonios cu crema de ciocolată albă cu mascarpone și vișinele. Vișinele pot fi înlocuite și cu zmeură, căpșuni sau alte fructe frumos colorate.

Cum preparăm rețeta de ruladă cu cremă de mentă și ciocolată

Pentru rulada din rețeta actuală preparăm o foaie de ruladă cu cacao pentru a avea contrast de culori. Crema de mentă o preparăm cu ciocolată albă, smântână pentru frișcă și mascarpone. Pentru aromă și culoare folosim sirop concentrat de mentă, dar și puțin lichior de mentă.

Lichiorul de mentă este opțional, dar oferă un plus de gust și aromă cremei.

Vedeți aici și rețeta pentru lichior de mentă preparat în casă.

Iar dacă băuturile pe bază de mentă nu oferă culoarea optimă, puteți folosi și 1-2 picături de colorant verde.

Dacă și voi adorați ruladele ca desert și sunteți în căutare de rețete delicioase, găsiți pe blog o colecție de rețete, de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”ruladă” în caseta de căutare de pe blog și le veți descoperi.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă cu cremă de mentă și ciocolată.

Exit mobile version