Dulciuri

Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe

Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert rafinat și spectaculos, rețeta de ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe îndeplinește toate condițiile.

Contrastul de arome și culori din acest desert delicios va cuceri instant orice pofticios. Foaia de bezea dulce se completează perfect cu crema de mascarpone și gustul acrișor al fructelor.

Din aceeași categorie de deserturi mai găsiți pe blog o rețetă de tort Pavlova cu căpșuni. Merită preparat și cu zmeură, dar și cu amestec de fructe de pădure.

Iar o altă rețetă de desert tot pe bază de bezea pe care v-o recomandăm de pe blog este rețeta de prăjitură cu afine și bezea. Este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Dacă o prepari odată, cu siguranță se va cere repetată.

Dar merită amintită aici și rețeta de prăjitura cu mere rase și bezea. Este ceva mai simplă, dar foarte apreciată și foarte des repetată.

Cum se prepară rețeta de ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe

 

Foaia de bezea pentru această ruladă se prepară ca la clasica rețetă de tort Pavlova. Diferența este că aceasta se coace dintr-o singură bucată în tavă dreptunghiulară.

Crema de mascarpone se prepară la rece cu frișcă lichidă și puțin zahăr pudră. Iar fructele din interiorul ruladei se gătesc ușor pe foc cu puțin zahăr. Se adaugă și fructe proaspete atât în interior cât și ca decor. Nu este o rețetă chiar complicată, dar merită o atenție mai deosebită coacerea foii de ruladă.

Dacă vă plac deserturile pe bază de bezea, vă invităm să descoperiți pe blog mai multe rețete. Tastați cuvântul ”bezea” în caseta de căutare de pe blog și ajungeți la ele.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe.

Porții de ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe

Gătește Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe

Timp de preparare

30 min

Nivel

complex

Porții

12

Ruladă de bezea cu fructe și mascarpone pe un suport de lemn

Ingrediente

  • Pentru foaia de bezea:
  • 5 albușuri de ouă medii
  • 275 gr zahăr pudră, fără amidon
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutură și decor:
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr mascarpone
  • 75 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250 gr vișine
  • 200 gr afine

Mod de preparare

Foaia de bezea se prepară doar din albușuri cu zahăr, fără adaos de făină sau de amidon.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Albușurile se lasă 20-30 de minute la temperatura camerei, presărate cu sare. Apoi se mixează până devin spumoase. Sarea adăugată ajută la fermitatea bezelei. Adăugăm treptat zahărul, în timp ce mixăm energic. Vom obține o bezea foarte fermă pe care o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt. O nivelăm uniform cu ajutorul unei spatule de tort.

Coacem foaia de bezea pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Apoi reducem intensitatea focului la 140 de grade Celsius și mai coacem foaia de bezea pentru 20 de minute.

O lăsăm să se răcească lent în cuptor cu ușa întredeschisă.

Pentru umplutură, amestecăm jumătate din cantitatea de vișine fără sâmburi cu jumătate din cea de afine și le trecem prin blender., dar nu le mărunțim foarte mult. Adăugăm 25 gr de zahăr pudră peste acest amestec și îl dăm într-un clocot. Apoi îl lăsăm să se răcească.

Punem frișca lichidă în bolul mixerului, adăugăm mascarponele și zahărul pudră și amestecăm până când obținem o cremă fermă. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Restul de fructe le folosim la decor, dar mai adăugăm câteva întregi și în interiorul ruladei.

Când foaia de ruladă s-a răcit complet, întindem un strat uniform de cremă de mascarpone peste ea și sosul de fructe cu câteva fructe întregi( vișinele fără sâmburi). Păstrăm din cremă și pentru decor. Rulăm strâns, împachetăm rulada în hârtia de copt și o punem la rece pentru 4-5 ore.

Apoi decorăm rulada cu crema oprită și fructele oprite și o porționăm cu un cuțit cu lama subțire.

Este delicioasă și-i va cuceri instant pe cei ce o vor savura.