Site icon Rețete Fel de Fel

Ruladă cu mere caramelizate și nuci

Ruladă cu mere caramelizate și nuci decorată cu felii de mere

Rulada se decorează cu cremă peste care se presară nuci și se așază felii de mere / Profimedia

Pentru că ne plac în mod deosebit deserturile cu mere, am preparat o minunată rețetă de ruladă cu mere caramelizate și nuci. Foarte bună și aspectuoasă iese! Iar merele caramelizate fac echipă bună cu nucile ușor coapte și mărunțite. merele și nucile fac parte dintre ingredientele specifice sărbătorilor de iarnă. În trecut nu exista masă de sărbătoare fără un coșuleț cu mere și nuci.

Ne plac ruladele pentru că se porționează frumos. În plus, nu necesită nici multă cremă ca o prăjitură clasică.

Dintre rețetele de pe blog vă recomand, în mod deosebit rețeta de ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni. Nu se prepară greu, iar aspectul și gustul cuceresc instant.

Iar o rețetă de ruladă mai specială pentru sărbătorile de iarnă este rețeta de ruladă cu cremă de nutella și mascarpone. Decorul este în ton cu sărbătorile de iarnă, ceea ce îi oferă un aspect plăcut!

Idei sunt foarte multe pentru rețetele de ruladă, important este să avem timp și răbdare.

Citește și: Ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios

Ce conține rețeta de ruladă cu mere caramelizate și nuci

Pe lângă foaia de ruladă, simplu de preparat, merele caramelizate și nuci, rulada mai conține și o delicioasă cremă de vanilie. Este de fapt suportul pentru bucățile de mere și suportul pentru nuci. Merele se taie în bucăți mici și se caramelizează cu zahăr și suc de lămâie. Se scurg, apoi, iar cu siropul rezultat se va însiropa ușor foaia de ruladă.

Dacă și vouă vă plac ruladele, găsiți pe blog mai multe rețete de ruladă de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă cu mere caramelizate și nuci.

Exit mobile version