Rulada din piept de pui cu oua, un aperitiv ce poate fi preparat pentru orice masa festiva, va da culoare platoului de aperitive si va fi pe gustul tuturor. Sigur o sa-l mai preparati si la alte mese festive.
Ingrediente
- 1 piept mare de pui
- 4 oua fierte
- sare si piper
- maghiran
- coriandru
- boia de ardei dulce
- 4-5 linguri de ulei de masline
- 1-2 frunze de dafin
Mod de preparare pentru reteta rulada din piept de pui cu oua
Taiati pieptul de pui in jumatate si desfaceti apoi fiecare bucata cat puteti de bine. Astfel o sa obtinem doua bucati de carne dreptunghiulare pe care le batem usor cu ciocanelulde snitele. Saram si piperam carnea,presaram condimentele si asezam ouale fierte.
Rulam si legam cu sfoara de bucatarie cat de bine putem. Sau prindem cu scobitori ,astfel incat sa nu se desfaca la copt.
Punem ruladele intr-o tava (eu am folosit doua forme micute de chec ),le ungem cu putina boia si ulei de masline,adaugam o ceasca de apa,frunzele de dafin si bagam la cuptor .
Coacem ruladele 35-40 de minute la 180 ° C sau pana se rumenesc frumos deasupra. Le taiem doar dupa ce s-au racit complet, astfel se vor sfarama. Folositi un cutit ascutit cu lama foarte subtire.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.