Pot fi vedete pe platourile cu dulciuri festive aceste rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Dar pot fi preparate și pentru răsfățul dulce de zi cu zi. Se prepară simplu și ușor, nu necesită multe ingrediente și arată spectaculos. În plus sunt și foarte delicioase.
Crema de mascarpone cu frișcă se poate aromatiza după preferințe cu vanilie, lămâie, sau cu alte arome.
Mai găsiți pe blog și rețeta de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, ușor diferită față de cea actuală. Crema de vanilie este una fiartă, comparativ cu crema de mascarpone care se prepară la rece.
Iar dacă vă întrebați de unde puteți achiziționa formele de copt, vă recomand să dați o căutare online după ”forme conice pentru rulouri sau cornete”. Găsiți o varietate de forme de unde le alegeți pe cele care vă convin atât ca aspect cât și ca preț.
Cum se prepară rețeta de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă
Pentru aluatul de rulouri putem apela la aluatul foietaj din comerț sau îl preparăm în casă.
Vedeți aici și rețeta de aluat foietaj preparat în casă.
Crema de mascarpone se prepară foarte simplu și rapid, amestecând pur și simplu toate ingredientele. Puteți prepara și o cremă de mascarpone cu ciocolată albă, dacă doriți o cremă fiartă. O aromatizați după propriul gust.
Dar găsiți pe blog mai multe rețete de cremă de unde o puteți alege pe cea care vă place.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă.