Site icon Rețete Fel de Fel

Salată de ardei copți cu usturoi și nuci

Salată de ardei copți cu usturoi și nuci în bol oval, alb cu maro

Sucul scurs de la ardeii copți se adaugă la dressing / Shutterstock

Salata de ardei copți este preferata tuturor, alături de o friptură sau o mâncare scăzută. Noi obișnuim să o preparăm în mai multe moduri. Iar de data aceasta vă provocăm să încercați o rețetă de salată de ardei copți cu usturoi și nuci. Este altceva decât clasica salată de ardei copți.

Nucile fac echipă bună cu usturoiul și celelalte condimente și înnobilează gustul ardeilor.

În sezonul rece obișnuim să preparăm salatele mai consistente. Un exemplu îl puteți vedea la rețeta de salată de ardei copți cu ton și capere. Ne place combinația de ardei cu ton, este foarte gustoasă, iar dacă ardeii mai sunt și picanți, gustul este chiar deosebit.

Vedeți aici și o rețetă de ardei iuți umpluți cu ton, capere și anșoa. Este o rețetă minunată ce provine din sudul Italiei unde ardeii sunt serviți ca aperitiv.

Și tot din aceeași colecție de rețete cu ardei la borcan, mai găsiți pe blog și rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză.

Cum se prepară rețeta de salată de ardei copți cu usturoi și nuci

Pentru rețeta de față, pe lângă ardeii copți pregătim și un dressing din oțet cu ulei, usturoi, nuci și alte câteva ingrediente. Este un dressing delicios, cu gust dulce-picant. Este atât de bun de îți vine să-l consumi simplu, sau să înmoi pâinea în el.

Găsiți pe blog mai multe rețete de dressinguri sau de sosuri potrivite pentru salate și fripturi.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.  

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de ardei copți cu usturoi și nuci.

Exit mobile version