Salata de dovlecei cu iaurt si usturoi, o reteta simpla si gustoasa, de vara. Combinatia este de-a dreptul delicioasa, dovleceii se potrivesc perfect cu sosul aromat de iaurt cremos cu usturoi si marar proaspat. Se serveste rece, de la frigider si este prefecta in perioadele calduroase, asadar va invit cu drag s-o incercati.
Noi adoram dovleceii si ii includem in cat mai multe preparate.
Foarte des pregatim reteta de chiftelute de dovlecei si morcovi, dar si diverse aperitive. Chiar și în retetele de pizza îi includem, dupa cum puteti vedea in reteta de pizza cu dovlecei si somon afumat.
Ingrediente:
- 400 g dovlecei (am folosit doi zucchini)
- 200 g iaurt cremos (tip grecesc)
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri marar tocat
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru salata de dovlecei cu iaurt si usturoi:
Spalati, uscati si taiati e jumatate dovleceii, apoi feliati-i. Incalziti cele doual linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si caliti dovleceii cu un praf de sare pana cand incep de se rumeneasca si sa se inmoaie. Nu exagerati, trebuie sa ramana inca crocanti.
Transferati-i intr-un bol si lasti-i sa se raceasca.
Intre timp, pisati cateii de usturoi si amestecati-i cu un varf de lingurita de sare, maraul tocat si iaurtul.
Puneti sosul de iaurt in bol peste dovleceii raciti si amestecati delicat pentru omogenizare.
Lasati salata cel putin o jumatate de ora la frigider si apoi o puteti servi.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.